VEKTÖREL ÇİZİM


Ücretli görsel sitelerine nasıl üye olunur?
Üye olduktan sonra sisteme çalışma nasıl yüklenir?
Çalışma yüklendikten sonra para kazanılabilir mi?
Vektörel çizim nasıl yapılır?
Vektörel çizimde hangi programlar kullanılır?

Üye olacağınız ücretli görsel sitesini seçin. Yalnız bu seçimi yaparken şunları bilmenizde fayda var. Bazı siteler aşırı profesyonel tasarımcılar aramakta. Örneğin; SHUTTERSTOCK, ISTOCK, 123RF gibi sitelere çalışma yüklemek çok zor. Ağır kuralları var ve bunlar sizi çileden çıkarabilir. İngilizce bilmiyorsanız durum daha kötü. Ben size DEPOSİTPHOTOS'u tavsiye ederim başlangıç için.

Giriş sayfasını açtıkta sonra üye ol butonuna basıp bilgilerinizi girin. Üyeliğiniz için sabit kullandığınız bir mail girin. Aktifleştirmek için bağlantı, girdiğiniz maile gönderilecek. Maile gelen bildirime tıkladığınız zaman artık üyesiniz.

İkinci aşamada yapacağınız şeyler. Hesap bilgileri kısmına girmek. Orada dosya yükle butonuna tıklayacaksınız. Ama öncelikle şunları yapmanız gerekiyor. Aİ (Adobe İllustration) programında insanların işine yarayacak şeyler çizip onları en düşük boyutlarda jpg ve eps olarak kaydetmek. Daha sonra bu iki dosyayı zip olarak sıkıştırmak. DEPOSİTPHOTOS'un dosya yükleme bölümüne bu zip dosyasını yüklemeniz gerekiyor. Sonra inceleme süreci başlıyor. Bu 2 güne kadar uzayabiliyor. Sonra sonuçlar olumlu ise yeşil nokta ile olumsuz ise kırmızı bir nokta ile belirtiliyor. Yeşil yandığı zaman artık yayına alınmıştır. Diğer çalışmalarınızı da aynı şekilde yüklemeye başlayabilirsiniz.


Kullanacağınız program Aİ (Adobe İllustration) 
Bu programı bazı sitelerden indirebilirsiniz. Ama çevrenizde kullanan varsa ondan alın çünkü nettekiler düzgün çalışmıyor. Youtube' dan Adobe İllustration tutorial videolarından destek alabilirsiniz. 

Aşağıdaki görseller benim yapıp yüklediğim görseller.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Sayfası Katlama Sanatı

Fibonacci spirali ile yapılan logolar