Metal tablo tasarımı nasıl yapılır?

Son zamanların iç dizayn trendlerinden biri olan metal tablo tasarımları hem bulunduğu ortama havalı bir görünüm kazandırıyor hem de maliyet olarak fazla cep yakmıyor. Boyutları isterseniz devasa, isterseniz de minimal boyutlarda yapabilirsiniz. En popüler olanları dünya haritası ve havyan kafaları ile yapılan tasarımlar oldu. 


Yapımında gerekli olan malzeme inşaatlarda kullanılan onluk demir. Genelde 10mm-10mm kalınlığında 6 m boyunda satılır. Yaklaşık 21 kilodur. Bir boy onluk inşaat demiri derseniz verirler. Normalde bu iş için özel titanyum demirler kullanılır ama bulmanız zor olacağı için ben onluk inşaat demiri öneriyorum. Bulacağınız yerler sanayi bölgeleri ve onun civarında kaynakçılarda olur. Göz zevkinize göre ya da duvarın boyutlarına göre bu kalınlık ölçüsünü artırabilirsiniz.


Bir sonraki aşamada ise bir kaynak ustası bulmak kalıyor. Demirleri aldığınız muhitte kaynakçı bulabilirsiniz. Yalnız kaynakçının el işçiliği çok iyi olması lazım. Çünkü keseceği demirleri kaynatırken itinalı yapmazsa çirkin bir görüntü ortaya çıkabilir. 


Görüntüdeki kaynak fena değil ama biraz törpülenirse iyi bir görünüm kazanabilir. Daha sonra mat siyah demir boyaısı ile yani sprey boya ile boyayabilirsiniz. Yaptıracağınız ölçü çok büyük değilse tek parça yaptırabilirsiniz. Eğer büyük ölçülerde yaptıracaksanız iki ya da üç parça halinde yaptırın. Çünkü taşıma esnasında kaynaklardan kopma riski yüksek oluyor. İsteğinize bağlı olarak boş alanlara ekleme yaptırabilirsiniz. Bunun içinde sac malzemesini öneririm. Kalın levhalarda kullanılabilir. 


İşte mükemmel sonuçlar...
Bu kadar uğraşmak için vaktiniz yoksa bu konuda size yardımcı olabilirim. Piyasa fiyatlarından daha uygun fiyatlarda sahip olabilirsiniz.


+90 538 622 9898

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Sayfası Katlama Sanatı

Fibonacci spirali ile yapılan logolar