İpten avize nasıl yapılır?


Modern kafelerde bu lambalardan illaki görmüşsünüzdür. Otantik bir ortam sağlamak için iç dizayn mimarlarının çoğu bu avize türlerini kullanır. Dikkatimi çeken tasarımlardan biridir. Bende denedim ve çok güzel sonuçlar aldım hatta bir kaç restauranta ve kendi evine yaptım. Biraz uğraş istiyor ama sonuçları görünce mutlu oluyorsunuz. İlk denemelerde bir kaç tanesi olmayabilir bu sizi caydırmasın. Bir kaç deneme sonrasında sarma sistemini çözdüğünüzde işiniz kolaylaşıyor. 



Kullanacağınız malzemeler, bir avize için bir tane resimde görülen kendir ipi. Hasır ipi diye de satılıyor bazı yerlerde. Boyutları küçük, orta ve büyük boydur. Küçük olanlar 2,5 3,5 tl arası bir fiyattadır ama küçük olan ip sarmaya yetmiyor. 6 7 tl arası fiyatta olan orta boydan alın. Orta boy ipten bir avize rahatlıkla çıkıyor. Sarma sıklığına göre ipten artabilir. Sarmak için sünnet balonu veya küçük boy fitnes topu kullanabilirsiniz. Sünnet balonunda eğri sarma olanağınız yüksek ama fitnes topunda tam yuvarlak sonuçlar alabilirsiniz. Bir adet de tutkal alıyorsunuz. İkinci karede olduğu gibi topun üstüne yuvarlak çiziyorsunuz. Bu çizginin içine taşmayacak şekilde sarmanız gerek. Bu yuvarlak iş bittikten sonra lambayı takabilmek içindir. İstediğiniz genişliği çizebilirsiniz. Ben bir tabak genişliğinde çizdim. Sarma işini bitirdikten sonra tutkalı topun üzerindeki ipe sürüyorsunuz biraz kuruduktan sonra tekrar sürün sağlam olsun. Daha sonra kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra topu veya balonu havasını azaltarak ipten ayırın. Bu işlemi çok dikkatli yapın yoksa topun havasını indirirken avizenin şekli bozulabilir. Bu kısmıda sorunsuz bir şekilde yaptıysanız çoğu kısmı bitmiş sayılır. Son olarak avize duyu alıyorsunuz istediğiniz bir şekilde veya renkte olabilir. Avizeniz hazır...


Böyle bir avizeye sahip olmak isterseniz bu konuda size yardımcı olabilirim. Piyasa değerinden daha uygun fiyatlarda sahip olabilirsiniz.

+90 538 622 9898

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Sayfası Katlama Sanatı

Fibonacci spirali ile yapılan logolar